Stagiair mbo Mechatronica & Elektrotechniek 2022/2023

Job description

Wie zijn wij?

BluePrint Automation (BPA) is een machinebouwer die verpakkingsmachines ontwerpt én maakt om flexibele zakken in dozen te doen voor de voedingsindustrie. Denk hierbij aan zakjes chips, snoep, friet, vaatwastabletten, kaas of ijsjes. Iedere klant heeft zo zijn of haar eigen wensen, daarom is geen één machine hetzelfde.

BPA is een familiebedrijf waar zowel de klanten als de medewerkers centraal staan. Wij geloven dat getalenteerde en gemotiveerde mensen met de beste oplossingen komen voor onze klanten. Zij weten dit om te zetten in innovatieve machines die naadloos aansluiten bij de wensen van de klant. Een tevreden klant komt terug en samen gaan wij een partnership aan, wat zorgt voor continuïteit in het bedrijf. Door deze succesformule groeit BPA ieder jaar met 10%.


Op dit moment ontwerpen, assembleren én installeren wij 190 machines per jaar vanuit onze productielocatie in Woerden. Dit doen wij samen met

330 gepassioneerde medewerkers. Wij hebben een informele, innovatieve, dynamische en open cultuur, waarin er naast hard werken ook ruimte is voor ontspanning. Zo vieren wij, als het weer kan, 1x per 2 weken de verjaardagen van de collega's en jubilarissen en zijn er diversen personeelsfeesten per jaar.


Requirements

Volg jij een technische MBO opleiding en heb jij interesse in een stage bij BPA? Dan komen we wij graag met jou in contact! 


BPA is altijd op zoek naar nieuw talent en gemotiveerde leerlingen die willen werken in de techniek. De meeste leerlingen zijn doeners en willen graag praktisch bezig zijn: gewoon lekker sleutelen. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen vanaf dag één starten in de praktijk en geen lange dagen theorieles krijgen. Het beste leer je vakmanschap door het gewoon te doen. Wij geloven dat je leert door te doen én door het maken van fouten. Daar staan wij voor. Mede daarom hebben wij in 2019 de titel: 'Beste leerbedrijf van de provincie Utrecht' in de categorie Techniek en gebouwde omgeving gewonnen.


Wat kun je als leerling verwachten als je start bij BPA?

Je start met een inwerkperiode in de voormontage (Modulebouw) waar je gelijk aan het werk gaat. In de voormontage worden

Begeleider RonnieRonnie is hoofd van de voormontage en vaste begeleider van de leerlingen tijdens de inwerk periode

modules gemaakt die uiteindelijk in de machines terecht komen. De voormontage is uitermate geschikt voor het inwerken van leerlingen. Je hebt namelijk een eigen vaste werkplek, die van alle gemakken is voorzien en krijgt 1 op 1 begeleiding. Jouw begeleider legt stap voor stap uit hoe wij werken. Daarna ga je zelf aan de slag om een module zelfstandig in elkaar te zetten. Werkend leren. Dat betekent niet dat alles in één keer goed gaat, maar wij geloven dat je juist leert van het maken van fouten.


Zit jouw inwerkperiode bij de voormontage erop? Dan ga je als leerling mechatronisch monteur aan de slag in één van de assemblage groepen. De groep bestaat uit 5 monteurs , waarvan 1 jouw begeleider gaat worden. Met deze groep assembleer je modules in het frame tot een machine. Ook zorg je voor de bekabeling en zorg je dat alles is aangesloten op de elektrokast of de panelen in de machine. Daarnaast voer je verschillende mechanische en elektrische tests en controles uit.


Let op! alle technische stageplekken voor dit schooljaar zijn inmiddels vervult. Vanaf augustus 2022 zijn er weer 6 stageplekken beschikbaar.