Software Engineer | PLC | Motion | Vision

Job description

Software Engineer - ROY

Passie voor robotica en opzoek naar een uitdagende baan als startende of ervaren Software Engineer? Lees dan verder! 

Over ons

BluePrint Automation (BPA) is een producent van uiterst geavanceerde, geautomatiseerde verpakkingslijnen voor het verpakken van flexibele zakken in dozen, trays of kratten voor A-merken in de voedingsindustrie. Per jaar ontwerpen én assembleren wij ongeveer 180 machines vanuit onze productielocatie in Woerden. 

 

Met duizenden succesvolle installaties in meer dan 60 landen zijn BPA verpakkingsoplossingen wereldwijd bekend vanwege hun snelle omsteltijden, flexibiliteit en eenvoudige bediening. 

In de vestiging in Woerden werken momenteel 300 gepassioneerde medewerkers. Wij hebben een informele, dynamische en open cultuur, waarin naast hard werken ook ruimte is voor ontspanning. Zo vieren wij 1x per week de verjaardagen van de collega's en jubilarissen en zijn er diversen personeelsfeesten per jaar. 

Bekijk onze corporate video voor een sfeerimpressie.


Wat ga jij doen?

Als Software Engineer ontwerp en programmeer je software voor PLC's, Motion Controllers, HMI en Vision. Deze systemen worden toegepast voor het besturen van dynamische servomechanische aandrijvingen, delta-robots, vision en sensoring in verpakkingsmachines en transportsystemen. 


De ontworpen besturingen worden in-huis getest op de machine en eventueel geoptimaliseerd bij de klant. Het leuke is dus dat je daadwerkelijk naast de machine zit om de geschreven software te testen. Je ziet dus direct resultaat van je werkzaamheden. Op dit moment gebruiken wij verschillende besturingsplatformen waaronder Siemens, Allen Bradley, Bosch Rexroth, Keba, Beckhoff, Sigmatek en Omron. 


Je zult sporadisch naar het buitenland gaan voor software aanpassingen bij de klant of ter ondersteuning van de Test & Service Engineers. Dit gebeurd altijd in overleg, omdat wij veel waarde hechten aan een goede werk-prive balans. 


Naast het definiëren en uitwerken van softwaretoepassingen denk je mee over nieuwe technologieën en verbeteringen op het gebied van productiemethode, besturing en robotica. Jij beleeft plezier aan het werken in een vrije en zelfstandige rol, waarin volop ruimte is voor eigen initiatief en ontwikkeling.


Benieuwd naar onze machines? Klik dan hier.

Requirements

Wat breng jij mee?

 • HBO-opleiding Industriële Automatisering/Mechatronica of TU Systems and Control, Lucht en Ruimtevaarttechniek of gelijkwaardig.
 • Je hebt ervaring met software voor industriële automatisering; dit mag ook zijn opgedaan tijdens een stage.
 • Je bent zelfstandig, praktisch en flexibel.
 • Je bent klantgericht en hebt een groot gevoel voor verantwoordelijkheid.
 • Bereidheid om af en toe te reizen (10% tot 20%).
 • Je spreekt een woordje over de grens. 

Wat bieden wij?

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstdelingsregeling, pensioenregeling en een onkostenvergoeding voor zakenreizen.
 • Concrete doorgroei mogelijkheden binnen Engineering of naar management functies. 
 • 27 vakantiedagen en 4 ATV dagen.
 • Aandacht voor arbeidsomstandigheden, persoonlijke ontwikkeling/opleiding, flexibele werktijden etc.
 • Uitstekende werkomstandigheden zo hebben wij een eigen fitnessruimte in het bedrijfspand, waar medewerkers gratis gebruik van kunnen maken. 
 • Er zijn jaarlijks verschillende bedrijfs- en teamuitjes, zoals een bedrijfsfeest, sportdag,BPA BBQ, sinterklaas viering, kerstborrel en nieuwjaarslunch. 

Ben jij geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatie. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksronden. Een meeloopdag kan deel uitmaken van de procedure. 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Deze vacature staat niet open voor externe aanbieders.