Software Engineer Innovatie

Job description

PARTNER GEZOCHT!

“LONDEN - Een wiskundige heeft twee formules bedacht waarmee hij met 94 procent zekerheid kan voorspellen of een pas gesloten huwelijk lang stand zal houden. Dat staat in de Britse krant Daily Telegraph van vrijdag.”


De machinebouw zit vol goed bedoelde (bewegende) functies, meestal verzonnen door een mechanisch engineer, voorzien van wat elektronica en met enige code als sluitstuk. Vaak een lineair proces met 3 disciplines: Mechanica, Elektro en Software.

Dit kan leiden tot functies en bewegingen die wellicht niet optimaal zijn of niet “zoals de mechanische engineer het in concept had bedoeld”.


Het zou veel beter zijn als deze disciplines gelijktijdig aan een probleem werken en samenwerken. Het zou ook beter zijn dat we dieper graven als het gaat om het eigenlijke probleem wat met een functie of beweging opgelost dient te worden. Wellicht komen er dan andere en betere oplossingen uit. Bovendien zijn veel verbeteringen en innovaties tegenwoordig juist digitaal gedreven. We krijgen steeds meer te maken met complexe problemen die een andere, veel meer geavanceerde mathematische benadering vragen. Benaderingen die bijvoorbeeld op die van een schaak computer lijken.


Dat vergt iemand die niet alleen codes kan maken (de uiteindelijke deliverable, de oplossing) maar zich ook kan verdiepen in het probleem (de applicatie) en een zeer uitgebreide kennis heeft van tools die op aarde beschikbaar zijn om van het probleem naar een oplossing te komen (Wiskunde, Natuurkunde, Statistiek).


BluePrint Automation (BPA) is een machinebouwer en wil graag beter worden. BPA is op zoek naar medewerkers die hier een onderdeel van uit willen maken.

We zoeken daarom iemand met een brede blik: -Analyticus / Mathematicus / Programmeur-Innovatie

 

Requirements

Functie eisen

  • Goede theoretische achtergrond in Wiskunde, Natuurkunde, Statistiek op HBO/WO niveau
  • Iemand met een praktische inslag; een sleutelaar met vieze handen heeft de voorkeur
  • Iemand die met gezonde nieuwsgierigheid en verwondering in het leven staat
  • Innovatief en creatief
  • Passioneel en energiek
  • Handen uit de mouwen, zelf doen
  • Resultaatgericht
  • Communicatief en samenwerkend
  • Bereid om te reizen en bij klanten te leren en te verbeteren
  • Je drinkt geen thee

Indien dit allemaal niet in één individu verenigbaar is, mogen het ook meerdere personen zijn.


Wat kan BPA bieden

De basis van een gelukkig “huwelijk” tot het pensioen ons scheidt, is een fijne werkomgeving waar talentvolle en creatieve mensen de vrijheid krijgen om mooie, innovatieve ideeën zelf te ontplooien, te toetsen en te realiseren.

En

We hebben bij BPA een eigen mancave met gereedschap beschikbaar…


“Ik hoor en ik vergeet - Ik zie en ik onthoud - Ik doe en ik begrijp”

(Confusius)


Wil jij met ons in het spreekwoordelijke huwelijk stappen? Verras ons met een CV/ video, email, telefoontje etc.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Deze vacature staat niet open voor externe aanbieders.