Senior Project Manager

Job description

Ben jij toe aan een volgende stap? Wil je graag een spin zijn in het web tussen verschillende operationele teams? Heb je een helikoperview, bereidt om af en toe internationaal te reizen en wil je je verantwoordelijk voelen voor de totaaloplossing en de tevredenheid van de klant? Dan zoeken wij jou!


Wie zijn wij?

BluePrint Automation (BPA) is een producent van uiterst geavanceerde, geautomatiseerde verpakkingslijnen voor het verpakken van flexibele zakken in dozen, trays of kratten voor A-merken in de voedingsindustrie. Per jaar ontwerpen, assembleren én installeren wij 170 machines vanuit onze productielocatie in Woerden. 

Met duizenden succesvolle installaties in meer dan 60 landen zijn BPA verpakkingsoplossingen wereldwijd bekend vanwege hun snelle omsteltijden, flexibiliteit en eenvoudige bediening. 


In de vestiging in Woerden werken momenteel 320 gepassioneerde medewerkers. Wij hebben een informele, dynamische en open cultuur, waarin naast hard werken ook ruimte is voor ontspanning. Zo vieren wij 1x per week de verjaardagen van de collega's en jubilarissen en zijn er diversen personeelsfeesten per jaar.

Benieuwd naar onze kernwaarden? Bekijk dan de corporate video:


Wat ga jij doen?

Als Senior Project Manager ben je verantwoordelijk voor ongeveer 10-15 projecten in de machinebouw met een gemiddelde duur van 6-9 maanden. Jij bent de spin het web tussen de verschillende operationele teams (Software Engineering, Electrical Engineering, Mechanical Engineering en Montage) en stuurt dit tijdelijke operationele team aan. Met jouw helikopterview bewaak jij de tijdsplanning, geld en de kwaliteit van de machines die worden gemaakt. Je stelt de interne project specificatie op voor het operationele projectteam en zorgt dat alle machines worden gespecificeerd en worden besteld. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de totaaloplossing en tevredenheid van de klant.


Waar mogelijk wordt je al voor de verkoop betrokken in projecten door application/sales engineer. 

Als project manager word je afgerekend op drie aspecten in je projecten: tijd, geld en kwaliteit. 


Jij rapporteert aan de Manager Project Management en bent onderdeel van een team van 10 Project Managers.


Je herkend je in de volgende 5 kerncompetenties:

 • Besluitvaardig: Jij maakt gemakkelijk keuzes, stelt beslissingen niet uit.

 • Resultaatgerichtheid
  :  Je bent goed in het realiseren van bepaalde doelen en gaat voor het beste eindresultaat. 
 • Klantgerichtheid: Jij bent servicegericht, verliest de de behoeften en wensen van de klant niet uit het oog. 
 • Verantwoordelijkheid: Jij bent betrouwbaar en voelt je verantwoordelijk voor de eigen werkzaamheden / projecten. Jij komt altijd jouw afspraken na. 
 • Samenwerken: Jij hebt altijd oog voor gemeenschappelijk doel en handelt doorgaans in het belang van de organisatie of het team. Jij weet een groep mensen beter te laten samenwerken en presteren.

Benieuwd naar onze machines? Bekijk dan de volgende link onze casepackers 

Requirements

Wie ben jij?

 • Je hebt ten minste een HBO opleiding Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek of Mechatronica.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als Project Manager in de machinebouw.
 • Je beschikt over leiderschapsvaardigheden en hebt een hoog gevoel voor eigenaarschap. 
 • Je bent zelfstandig, contactueel sterk, klantgericht en representatief.
 • Je bent bereid af en toe te reizen (internationaal) 1 tot 3 keer per maand voor 1-3 dagen per trip.
 • Je hebt kennis van project management methodieken en bent bij voorkeur in het bezit van geldig IPMA C certificaat.
 • Je hebt kennis van de Engelse en Duitse taal, (Frans is een pre).
 • Je bent fulltime beschikbaar.

Wat bieden wij?

 • Een jaar contract en bij goed functioneren zetten wij dit om in een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een goed salaris, (indicatie €5.000,- tot €6.400,-) op basis van een 40-urige werkweerk, dat aansluit bij ervaring, opleiding en de aard van de te verrichten werkzaamheden;
 • Een uitdagende functie binnen een dynamische, informele en platte organisatie;
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, het volgen van opleidingen en trainingen (zoals IPMA C);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstdelingsregeling, pensioenregeling en een onkostenvergoeding voor zakenreizen;
 • Uitstekende werkomstandigheden; zo hebben wij een eigen sportschool in het bedrijfspand, waar medewerkers gratis kunnen fitnessen;
 • Er zijn jaarlijks verschillende bedrijfs- en teamuitjes, zoals een bedrijfsfeest, sportdag, familiedag, de BPA BBQ, kerstborrel en nieuwjaarslunch.

Heb jij interesse en is deze functie jou op het lijf geschreven? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatie. De selectie procedure bestaat uit 2 gespreksronden en een selectie assessment. 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! Deze functie staat niet open voor zelfstandigen of bureaus, biedt je toch iemand aan dan behouden wij ons het recht om de kandidaat zelf te benaderen en aan te nemen zonder daarvoor een fee te betalen.