Senior Maintenance Technician

Job description

Wie zijn wij?

BluePrint Automation (BPA) is een producent van uiterst geavanceerde, geautomatiseerde verpakkingslijnen voor het verpakken van flexibele zakken in dozen, trays of kratten voor A-merken in de voedingsindustrie. Per jaar ontwerpen, assembleren én installeren wij 170 machines vanuit onze productielocatie in Woerden.

Met duizenden succesvolle installaties in meer dan 60 landen zijn BPA verpakkingsoplossingen wereldwijd bekend vanwege hun snelle omsteltijden, flexibiliteit en eenvoudige bediening.


In de vestiging in Woerden werken momenteel 320 gepassioneerde medewerkers. Wij hebben een informele, dynamische en open cultuur, waarin naast hard werken ook ruimte is voor ontspanning. Zo vieren wij 1x per week de verjaardagen van de collega's en jubilarissen en zijn er diversen personeelsfeesten per jaar.

Benieuwd naar onze kernwaarden? Bekijk dan de corporate video:


Wat ga jij doen?

Als Senior Maintenance Engineer ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig inspecteren en onderhouden van casepackers bij onze klanten. Dankzij jouw deskundige advies is de klant in staat om minimaal 6 maanden zorgeloos te kunnen produceren. Jij draait jouw handen niet om voor het uitvoeren van onderhoudswerk. Je bereidt het werk goed voor waardoor en geen verrassingen zijn als je eenmaal bij de klant staat. Je bent voorts in staat om de montage werkzaamheden gedegen uit te voeren en je gaat niet weg voordat je de machine getest kan achter laten. Voor jou staat alles in het teken van machine beschikbaarheid. 


Jij bent het visitekaartje van BPA. Je bent in staat om een relatie op te bouwen met klanten. Je koppelt je bevindingen terug aan de klant zodat jouw rapport ook echt landt. Je benadrukt de kritische bevindingen zodat de klant weet dat er actie benodigd is. Tijdens je bezoeken neem jij de geldende veiligheidsmaatregelen in acht.


Je werkt nauw samen met het ervaren team service coördinatoren. Ook koppel jij jouw bevindingen terug zodat wij als team blijven leren.

Omdat veel van onze klanten in het buitenland zitten, zit jij ongeveer 70% van de tijd in het buitenland. Voornamelijk in West Europa.

Wij proberen onze klantbezoeken zoveel mogelijk van maandag tot en met vrijdag in te plannen. Het kan echter voorkomen dat de werkzaamheden in het weekend dienen plaats te vinden. In dit geval zal vooraf overleg plaatsvinden.


Benieuwd naar onze machines? Klik dan hier:

Requirements

Wat breng jij mee?

 • MBO/HBO opleiding, werktuigbouwkunde, mechatronica,  auto techniek, of soortgelijk, of ontwikkeld door ervaring;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden;
 • Je bent een handige sleutelaar en vindingrijk om op locatie met minder mogelijkheden toch je doel te behalen;
 • Kennis van elektrische schakelingen en kan Electro schema’s lezen;
 • Nauwkeurig in rapportages; instaat om het inspectie rapport om te zetten in een onderhoudsofferte;
 • Je houdt van internationaal werken. (Doordeweeks ben je op klus en verblijf je vaak in hotels en in het weekend ben je meestal thuis. Je werkt meestal in Europa en soms erbuiten);
 • In bezit van Rijbewijs B;
 • Goede beheersing van de Nederlands en Engelse taal (Duits, Frans, Chinees en/of Spaans is een pré).

Wat bieden wij?

 • Starten met een jaar contract, bij goed functioneren zetten wij dit om in een contract voor onbepaalde tijd
 • Naast een marktconform basissalaris (€2.700,- t/m €3.800,- bruto op basis van 40 uur), een riante onkostenvergoeding voor zakenreizen (+/- €90,- bruto per doordeweekse dagen) en onkostenvergoeding;
 • Een laptop, telefoon, creditcard, gereedschapskoffers en bedrijfsauto of bus;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstdelingsregeling (max 1,5 maandsalaris), pensioenregeling en een kadobon met je verjaardag;
 • Een breed trainingsaanbod waaronder taaltrainingen, softskill en software/PLC trainigen; 
 • Concrete doorgroei mogelijkheden binnen de Service afdeling en/of binnen Engineering;
 • 27 vakantiedagen en 4 ATV dagen;
 • Er zijn jaarlijks verschillende bedrijfs- en teamuitjes, zoals een bedrijfsfeest, sportdag, familiedag, kerstborrel en nieuwjaarslunch

Heb jij interesse en is deze functie jou op het lijf geschreven? Dan komen wij graag met jouw in contact en ontvangen wij graag een CV. De selectie procedure bestaat uit 2 gespreksronden en een meeloopdag.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Deze vacature staat niet open voor externe aanbieders.