Sales Engineer | Application Engineer

Job description

Ben jij toe aan een volgende stap? Wil je graag de schakel zijn tussen verkoop en enginering? Heb je een helikoperview, bereidt om af en toe internationaal te reizen en wil je je verantwoordelijk voelen voor de totaaloplossing? Dan zoeken wij jou!


Wie zijn wij?

BluePrint Automation (BPA) is een producent van uiterst geavanceerde, geautomatiseerde verpakkingslijnen voor het verpakken van flexibele zakken in dozen, trays of kratten voor A-merken in de voedingsindustrie. Per jaar ontwerpen, assembleren én installeren wij 170 machines vanuit onze productielocatie in Woerden.

Met duizenden succesvolle installaties in meer dan 60 landen zijn BPA verpakkingsoplossingen wereldwijd bekend vanwege hun snelle omsteltijden, flexibiliteit en eenvoudige bediening.


In de vestiging in Woerden werken momenteel 320 gepassioneerde medewerkers. Wij hebben een informele, dynamische en open cultuur, waarin naast hard werken ook ruimte is voor ontspanning. Zo vieren wij 1x per week de verjaardagen van de collega's en jubilarissen en zijn er diversen personeelsfeesten per jaar.

Benieuwd naar onze kernwaarden? Bekijk dan de corporate video:


Wat ga jij doen?

Als Applicatie Engineer ben je verantwoordelijk om de klantvraag om te zetten in een passende systeemoplossing voor onze klanten (A merken op het gebied van diepvriesproducten, snacks en snoep). Op basis van een klantvraag, die is geïnventariseerd door een verkoper of agent, werk je een totaaloplossing uit in een lay-out, product lijst en een offerte. Bij het uitwerken en aanbieden van de oplossing houd je rekening met factoren zoals tijd, budget en technische haalbaarheid. Samen met de verkoper vorm je een team. Indien nodig ga je met de verkoper mee naar de klant om de aanvraag te bespreken. 


Als Applicatie Engineer ben je verantwoordelijk voor de technische totaal oplossing. De systemen bestaan uit onze eigen verpakkingsmachines en ingekochte OEM, die samen als 1 systeem moeten functioneren. Het gaat hierbij om complexe vraagstukken, daarom pleeg je veel overleg met Engineers (Software, Mechanisch & Hardware). Dit om ervoor te zorgen dat jouw systeemoplossing technisch haalbaar is en je managet de risico's. Jij bent verantwoordelijk voor het project/de aanvraag tot dat deze verkocht is. Daarna draag je het project over aan project management en blijf je op de achtergrond betrokken. Jij zit samen de engineering en assemblage op een locatie, waardoor je jouw project ziet ontwikkelen tot werkend systeem.

Ben jij benieuwd naar onze systeemoplossingen? Bekijk dan filmpjes van de machines op onze youtube pagina

Requirements

Wie ben jij?

 • Je hebt ten minste een HBO opleiding Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde of Mechatronica;
 • Je hebt minimaal 2-5 jaar ervaring als (Sales) Engineer bij een machinebouwer;
 • Je bent iemand met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel: jij laat het project niet los;
 • Je bent contactueel sterk en klantgericht: jij doet er alles aan om de klantvraag zo goed mogelijk uit te vragen en weet dit te vertalen in de beste oplossing voor die klant. 
 • Je bent technisch commercieel, of te wel de optimistische engineer die graag de grenzen van haalbaarheid opzoekt máár deze ook goed weet te bewaken.
 • Je hebt ervaring met MS-Office en AutoCad. Solid Works is een pré;
 • Je bent bereid af en toe te reizen (internationaal), korte trips van 1 a 2 dagen max 12 keer per jaar;
 • Je hebt kennis van de Nederlandse en Engelse. Duits en Frans is een pré. 


Wat bieden wij?

 • Een jaar contract én bij goed functioneren zetten wij dit om in een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een goed salaris, indicatie €3.000,- tot €4.800,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek, dat aansluit bij ervaring, opleiding en de aard van de te verrichten werkzaamheden;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: 27 vakantiedagen en 4 ATV dagen, een winstdelingsregeling die oploopt tot 1,5 maandsalaris, pensioenregeling en een onkostenvergoeding voor zakenreizen;
 • Flexibele werktijden, ter indicatie; start werkdag ergens tussen 06:30-09:00 uur. Bij voorkeur zoeken wij iemand voor 40 uur, maar 32 uur is bespreekbaar.
 • Een uitdagende functie binnen een dynamische, informele en platte organisatie;
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, het volgen van opleidingen en trainingen;
 • Uitstekende werkomstandigheden; zo hebben wij een eigen sportschool in het bedrijfspand, waar medewerkers gratis kunnen fitnessen;
 • Er zijn jaarlijks verschillende bedrijfs- en teamuitjes, zoals een bedrijfsfeest, sportdag, familiedag, de BPA BBQ, kerstborrel en nieuwjaarslunch.

Heb jij interesse en is deze functie jou op het lijf geschreven? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatie. De selectie procedure bestaat uit 2 gespreksronden.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Deze vacature staat niet open voor externe aanbieders.