Project Manager | Machinebouw

Job description

Wie zijn wij?

BluePrint Automation (BPA) is een machinebouwer die verpakkingsmachines ontwerpt én maakt om flexibele zakken in dozen te doen voor de voedingsindustrie. Denk hierbij aan zakjes chips, snoep, friet, vaatwastabletten, kaas of ijsjes. Iedere klant heeft zo zijn of haar eigen wensen, daarom is geen één machine hetzelfde. BPA is een familiebedrijf waar zowel de klanten als de medewerkers centraal staan. Wij geloven dat getalenteerde en gemotiveerde mensen met de beste oplossingen komen voor onze klanten. Zij weten dit om te zetten in innovatieve machines die naadloos aansluiten bij de wensen van de klant. Een tevreden klant komt terug en samen gaan wij een partnership aan, wat zorgt voor continuïteit in het bedrijf. Door deze succesformule groeit BPA ieder jaar met 10%.


Op dit moment ontwerpen, assembleren én installeren wij 190 machines per jaar vanuit onze productielocatie in Woerden. Dit doen wij samen met

330 gepassioneerde medewerkers. Wij hebben een informele, dynamische en open cultuur, waarin er naast hard werken ook ruimte is voor ontspanning. Zo vieren wij, als het weer kan, 1x per week de verjaardagen van de collega's en jubilarissen en zijn er diversen personeelsfeesten per jaar.


Wat ga jij doen?

Als Project Manager ben je verantwoordelijk voor ongeveer 10-15 projecten in de machinebouw met een gemiddelde duur van 8-12 maanden. Jij bent de spin het web tussen de verschillende operationele teams (Software Engineering, Electrical Engineering, Mechanisch Engineering en Montage) en stuurt dit tijdelijke operationele team aan. Je helpt de engineering bij het maken van technisch inhoudelijke keuzes, door het stellen van de juiste vragen. Met jouw helikopterview bewaak jij de tijdsplanning, geld en de kwaliteit van de machines die worden gemaakt. Je stelt de interne project specificatie op voor het operationele projectteam en zorgt dat alle machines worden gespecificeerd en worden besteld. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de totaaloplossing en tevredenheid van de klant.


Waar mogelijk wordt je al voor de verkoop betrokken in projecten en ontwikkel je een specialisme voor een bepaald marktsegment. Binnen die markt krijg je ook de technische verantwoordelijkheid voor een aantal key accounts. Dit doe je samen met nog een projectmanager en een application/sales engineer.

Als project manager word je afgerekend op de uiteindelijke klanttevredenheid. 

Jij rapporteert aan de Manager Project Management en bent onderdeel van een team van 10 Project Managers.

Je herkend je in de volgende 5 kerncompetenties:

 • Besluitvaardig: Jij maakt gemakkelijk keuzes, stelt beslissingen niet uit.

 • Resultaatgerichtheid
  :  Je bent goed in het realiseren van bepaalde doelen en gaat voor het beste eindresultaat. 
 • Klantgerichtheid: Jij bent servicegericht, verliest de de behoeften en wensen van de klant niet uit het oog. 
 • Verantwoordelijkheid: Jij bent betrouwbaar,  en voelt je verantwoordelijk voor de eigen werkzaamheden / projecten. Jij komt altijd jouw afspraken na. 
 • Samenwerken: Jij hebt altijd oog voor gemeenschappelijk doel en handelt doorgaans in het belang van de organisatie of het team. Jij weet een groep mensen beter te laten samenwerken en presteren.

Het betreft een functie voor 40 uur in de week. Thuiswerken kan incidenteel, maar niet op structurele basis. 

Benieuwd naar onze machines? Bekijk dan de volgende link onze casepackers 

Requirements

Wie ben jij?

 • Je hebt ten minste een HBO opleiding Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek of Mechatronica.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie in de machinebouw.
 • Je beschikt over leiderschapsvaardigheden.
 • Je bent zelfstandig, contactueel sterk, klantgericht en representatief.
 • Je bent bereid af en toe te reizen (internationaal),  1 tot 3 keer per maand (korte trips van 1 a 2 dagen).
 • Je hebt ervaring met MS-Office, MS-Project en AutoCad. Solid works is een pre.
 • Je hebt kennis van de Engelse en Duitse taal, (Frans is een pre).

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie binnen een dynamische, informele en platte organisatie;
 • Een jaar contract én bij goed functioneren zetten wij dit om in een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een goed salaris, indicatie €5.000,- tot €6.700,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek, dat aansluit bij ervaring, opleiding en de aard van de te verrichten werkzaamheden;
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, het volgen van opleidingen en trainingen;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstdelingsregeling, pensioenregeling en een credit card, auto, laptop en telefoon van de zaak;
 • Uitstekende werkomstandigheden; zo hebben wij een eigen sportschool in het bedrijfspand, waar medewerkers gratis kunnen fitnessen;
 • Er zijn jaarlijks verschillende bedrijfs- en teamuitjes, zoals een bedrijfsfeest, sportdag, familiedag, de BPA BBQ, kerstborrel en nieuwjaarslunch.

Heb jij interesse en is deze functie jou op het lijf geschreven? Dan komen wij graag met jou in contact. De selectie procedure bestaat uit 2 gespreksronden en een selectie assessment. 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! Deze functie staat niet open voor zelfstandigen of bureaus.