Mechanical Engineer | Standaardisatie Engineer

Job description

Over ons

BluePrint Automation (BPA) is een producent van uiterst geavanceerde, geautomatiseerde verpakkingslijnen voor het verpakken van flexibele zakken in dozen, trays of kratten voor A-merken in de voedingsindustrie. Per jaar ontwerpen, assembleren én installeren wij 170 machines vanuit onze productielocatie in Woerden. 

Met duizenden succesvolle installaties in meer dan 30 landen zijn BPA verpakkingsoplossingen wereldwijd bekend vanwege hun snelle omsteltijden, flexibiliteit en eenvoudige bediening. 


In de vestiging in Woerden werken momenteel 300 gepassioneerde medewerkers. Wij hebben een informele, dynamische en open cultuur, waarin naast hard werken ook ruimte is voor ontspanning. Zo vieren wij 1x per week de verjaardagen van de collega's en jubilarissen en zijn er diversen personeelsfeesten per jaar.


Bekijk onze corporate video voor een sfeerimpressie.

 

Wat ga jij doen?

Als Mechanical Engineer Standaardisatie ben je verantwoordelijk voor het standaardiseren, onderhouden en beheren van standaard modules binnen de verschillende productgroepen (machine typen). Jij maakt en onderhoudt standaard machine productstructuren in Solidworks, PDM, product configurator en ERP. Hierdoor kunnen jouw collega's binnen de gehele mechanische engineering efficiënter machines configureren voor klantorders. Bovendien adviseer jij de productgroepen over de gewenste manier van werken binnen engineering en legt dit vast in handleidingen en procedures. 

 

Daarnaast maak en onderhoud jij de bibliotheek van onder andere inkoop- en standaard delen.  Je houdt hierbij nauw contact met leveranciers, productieleiding en directie om kwaliteit, kostprijs en flexibiliteit te bewaken. Je weet jouw interne en externe verworven kennis te vertalen naar nieuwe standaarden en verbeteringen voor configure-to-order engineering. Samen met jouw collega's (6 Mechanical Engineers) rapporteer jij aan het hoofd mechanisch engineering. 

 

Benieuwd naar onze machines? Klik dan hier

Requirements

Wat breng jij mee?

 • HBO opleiding, WTB of Mechatronica of door ervaring verkregen vergelijkbaar niveau;
 • Minimaal 4 jaar ervaring binnen een machinebouwomgeving, waarbij je ervaring hebt met de moderne productiemethoden en het ontwerpen van machines en onderdelen van modulen. 
 • Ervaring met standaardisatie, modularisatie, CTO en productconfiguratie; 
 • Jij bent proactief en klant-,resultaat- en oplossingsgericht;
 • Analytische vaardigheden en je kunt in processen denken;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pré. 

Wat bieden wij?

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstdelingsregeling, pensioenregeling en een onkostenvergoeding voor zakenreizen; 
 • 27 vakantiedagen en 4 ATV dagen;
 • Aandacht voor arbeidsomstandigheden;
 • Uitstekende werkomstandigheden zo hebben wij een eigen fitnessruimte in het bedrijfspand, waar medewerkers gratis gebruik van kunnen maken; 
 • Er zijn jaarlijks verschillende bedrijfs- en teamuitjes, zoals een bedrijfsfeest, sportdag, familiedag, kerstborrel en nieuwjaarslunch.


Heb jij interesse deze functie? Dan komen wij graag met jouw in contact! De selectieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Deze vacature staat niet open voor externe aanbieders