Mechanical Engineer | Machinebouw

Job description

Het zijn vreemde tijden, automatisering binnen de voedingsmiddelen industrie is booming. De vraag naar onze verpakkingsmachines neemt toe. Mede daarom groeit de organisatie en zijn wij opzoek naar nieuwe collega binnen de mechanisch engineering.  


Over ons


BluePrint Automation (BPA) is een machinebouwer die verpakkingsmachines ontwerpt én maakt om flexibele zakken in dozen te doen voor de voedingsindustrie. Denk hierbij aan zakjes chips, snoep, friet, vaatwastabletten, kaas of ijsjes. Iedere klant heeft zo zijn of haar eigen wensen, daarom is geen één machine hetzelfde. BPA is een familiebedrijf waar zowel de klanten als de medewerkers centraal staan. Wij geloven dat getalenteerde en gemotiveerde mensen met de beste oplossingen komen voor onze klanten. Zij weten dit om te zetten in innovatieve machines die naadloos aansluiten bij de wensen van de klant. Een tevreden klant komt terug en samen gaan wij een partnership aan, wat zorgt voor continuïteit in het bedrijf. Door deze succesformule groeit BPA ieder jaar met 10%.


Op dit moment ontwerpen, assembleren én installeren wij 190 machines per jaar vanuit onze productielocatie in Woerden. Dit doen wij samen met

330 gepassioneerde medewerkers. Wij hebben een informele, dynamische en open cultuur, waarin er naast hard werken ook ruimte is voor ontspanning. Zo vieren wij, als het weer kan, 1x per week de verjaardagen van de collega's en jubilarissen en zijn er diversen personeelsfeesten per jaar.


Bekijk onze corporate video voor onze missie:


Wat ga jij doen?

Als Mechanical Engineer ben je technisch verantwoordelijk voor jouw eigen projecten binnen de engineering. Je trekt machines uit op basis van configureerbare standaarden (20% van de jouw tijd) en past ontwerpen aan naar de wensen van de klant (80% van jouw tijd). Omdat wij alleen klant specifieke machines maken, ben je hoofdzakelijk bezig met klantspecifieke engineering. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van speciale zuig/grijp koppen. Ook maak je haalbaarheidsanalyses met betrekking tot snelheden en krachten. Een project duurt gemiddeld 6 tot 8 weken.


Je werkt alleen of samen met een aantal collega's aan het mechanisch ontwerp van een machine in SolidWorks en houdt contact met alle betrokken disciplines binnen het projectteam (Hardware-, Software-, Test Engineering en montage). Daarbij houd je de planning en alle eisen aan het project in de gaten. Waar nodig bezoek je klanten voor het afstemmen van details, vaak doe je dit samen met de Project Manager. 


Het mooie aan deze functie is dat jij eindverantwoordelijke bent voor het mechanisch goed functioneren van de machine én dit kan controleren in de assemblage hal. Je staat dus altijd in contact met het eindproduct en met de monteurs die het assembleren. 

De engineering is binnen BPA opgedeeld in productgroepen die samen multidisciplinaire teams vormen. Je ontwikkelt op deze manier een specialisme voor een van de machines types, waar je naast projecten ook wijzigingen in de standaard van bijhoudt en innovatie projecten voor mag doen. Aangezien het lastig is om projecten evenredig te verdelen gedurende het jaar, pak je als Mechanisch Engineer ook projecten van andere machine types op. Je hebt daardoor veel afwisseling in het werk. 


Benieuwd naar onze machines? Kijk dan hier:

Requirements

Wat breng jij mee?

 • HBO/WO Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar. 
 • Jij hebt minimaal 2 jaar werkervaring als mechanical engineer binnen machinebouw.
 • Je bent gewend om projectmatig te werken en zelfstandig projecten uit te voeren. 
 • Jij hebt 3D ervaring (bijvoorbeeld met Solidworks en EPDM) 
 • Je bent kostenbewust, hebt gevoel voor hygiënisch, gebruikersvriendelijkheid, veiligheid en montagevriendelijk ontwerpen;
 • Jij bent communicatie vaardig en bent een teamplayer;
 • Jij hebt geen 9-5 mentaliteit;
 • Kennis van moderne productiemethoden;
 • Beheersing van de Engelse taal is een must. Duits en Frans is een pré.


Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie binnen een dynamische, informele en platte organisatie (met een directeur-eigenaar, dus geen investeerders);
 • Een jaar contract én bij goed functioneren zetten wij dit om in een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een goed salaris dat aansluit bij jouw werkervaring, indicatie €3.300- tot €4.900,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, het volgen van opleidingen en trainingen;

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstdelingsregeling, pensioenregeling en een onkostenvergoeding voor zakenreizen;
 • Concrete doorgroei mogelijkheden binnen Engineering of Project Management; 
 • 27 vakantiedagen en 4 ATV dagen, met de optie om 9 ATV dagen bij te kopen;
 • Uitstekende werkomstandigheden; zo hebben wij een eigen fitnessruimte in het bedrijfspand, waar medewerkers gratis gebruik van kunnen maken (uiteraard als de corona maatregelen dit toelaten); 
 • Er zijn jaarlijks verschillende bedrijfs- en teamuitjes, zoals een bedrijfsfeest, sportdag, familiedag, kerstborrel en nieuwjaar lunch.

De procedure bestaat uit een kennismakingsgesprek en een meeloopdag.  Ben jij toe aan nieuwe uitdaging, bij een financieel gezonde organisatie? Reageer dan voor 14 augustus 2022.  


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Deze vacature staat niet open voor externe aanbieders.