Manager Installations (Service)

Job description


Over ons

BluePrint Automation (BPA) is een producent van uiterst geavanceerde, geautomatiseerde verpakkingslijnen voor het verpakken van flexibele zakken in dozen, trays of kratten voor A-merken in de voedingsindustrie. Per jaar ontwerpen, assembleren én installeren wij 190 machines vanuit onze productielocatie in Woerden.

Met duizenden succesvolle installaties in meer dan 60 landen zijn BPA verpakkingsoplossingen wereldwijd bekend vanwege hun snelle omsteltijden, flexibiliteit en eenvoudige bediening.


In de vestiging in Woerden werken momenteel 320 gepassioneerde medewerkers. Wij hebben een informele, dynamische en open cultuur, waarin naast hard werken ook ruimte is voor ontspanning. Zo vieren wij, als het weer kan, 1x per week de verjaardagen van de collega's en jubilarissen en zijn er diversen personeelsfeesten per jaar.Wat ga jij doen?

In deze leidinggevende functie ben je verantwoordelijk voor het aansturen van ongeveer 30 hoogopgeleide internationale service engineers en coördinatoren. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het commissioning proces bij de klant van alle machines die worden geleverd door BPA.

Tijdens het installatieproces komen alle technische en functionele facetten bij elkaar en wordt de totale kwaliteit van de machine in de praktijk getoetst. Klanten verwachten een first time right installatie die volgens planning wordt uitgevoerd. Dit is tevens jouw belangrijkste KPI. Centraal in dit proces staat het coachen van mensen op klantgerichtheid, kwaliteit en planning en het realiseren van echte structurele verbeteringen om problemen en inefficiënties te voorkomen.
Als Manager Installations heb je tevens als belangrijke taak om een goede feedbackloop op te zetten en te borgen in de organisatie. Feedback uit het veld is de basis voor continu leren en verbeteren binnen BPA.


De Manager Installations rapporteert aan de Director Operations & Service (MT). De standplaats van deze functie is Woerden, maar je bent wel bereid om af en toe te internationaal te reizen.


Requirements

Wat breng jij mee?


Als Manager Installations herken jij je in de volgende kerncompetenties:

 • Verantwoordelijkheid: Je hebt een sterk eigen verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Pragmatisch en betrokken: Je zet je tanden in problemen en lost deze doeltreffend op. Je bent betrokken bij het inhoudelijke werk op de afdeling en je bent bereid waar nodig ook zelf de coördinatie van installatieprojecten op je te nemen.
 • Peoplemanager en teamspeler: Door je betrokkenheid en enthousiasme weet je mensen voor je te winnen en het teamgevoel te versterken. Middels coaching en begeleiding neem je mensen mee naar het gezamenlijke einddoel.
 • Klantgericht: In alles houd je de klant centraal, uiteindelijk bepaalt de klant of het eindresultaat voldoet.
 • Procesdenker : Je stoort je aan problemen. Als ze vaker voorkomen bedenk je een structurele oplossing die je vervolgens inzet en borgt in het proces.
 • Ketendenker: Je denkt in oplossingen en weegt daarbij af wat het beste is voor de keten, niet alleen voor je eigen proces.
 • Flexibiliteit: Je bent bereid om 2 a 3 keer per maand te reizen en reageert adequaat bij ad-hoc situaties (ook na werktijd).

Wat bieden wij?

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstdelingsregeling, pensioenregeling en een onkostenvergoeding voor zakenreizen.
 • Concrete doorgroei mogelijkheden binnen de organisatie. 
 • 27 vakantiedagen en 4 ATV dagen.
 • Aandacht voor arbeidsomstandigheden, persoonlijke ontwikkeling/opleiding, flexibele werktijden etc.
 • Uitstekende werkomstandigheden zo hebben wij een eigen fitnessruimte in het bedrijfspand, waar medewerkers gratis gebruik van kunnen maken. 
 • Er zijn jaarlijks verschillende bedrijfs- en teamuitjes, zoals een bedrijfsfeest, sportdag, BPA BBQ, sinterklaas viering, kerstborrel en nieuwjaarslunch. 

Ben jij geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatie. De sollicitatieprocedure bestaat uit drie gespreksronden en een assessment.