Inkoper | Buyer

Job description

Over ons

BluePrint Automation (BPA) is een producent van uiterst geavanceerde, geautomatiseerde verpakkingslijnen voor het verpakken van flexibele zakken in dozen, trays of kratten voor A-merken in de voedingsindustrie. Per jaar ontwerpen, assembleren én installeren wij 170 machines vanuit onze productielocatie in Woerden.

Met duizenden succesvolle installaties in meer dan 60 landen zijn BPA verpakkingsoplossingen wereldwijd bekend vanwege hun snelle omsteltijden, flexibiliteit en eenvoudige bediening.


In de vestiging in Woerden werken momenteel 300 gepassioneerde medewerkers. Wij hebben een informele, dynamische en open cultuur, waarin naast hard werken ook ruimte is voor ontspanning. Zo vieren wij 1x per week de verjaardagen van de collega's en jubilarissen en zijn er diversen personeelsfeesten per jaar.

Bekijk onze corporate video voor een sfeerimpressie!

Wat ga jij doen?
Op basis van de specificaties van aanvragen in ons systeem selecteer jij welke leveranciers de gevraagde technische producten of diensten (concurrerend) kunnen aanbieden. Hierbij kun je denken aan machine componenten zoals constructie materialen (lassamenstellingen, halffabricaten, draai- en freeswerk). Je gebruikt dan ook jouw technische kennis/achtergrond om de juiste leverancier te selecteren en vraagt scherpe offertes op bij deze leveranciers. Je plaatst de bestelling, bepaald op basis van tekeningen de toeleverdatum van bottleneck componenten en bewaakt en coördineert het gehele leveringsproces. Daarbij gaat het erom dat de bestelling conform de offerte en op tijd op de juiste plaats wordt afgeleverd. Dat kan zijn op onze locatie in Woerden, maar bijvoorbeeld ook op een andere productielocatie in het buitenland. 


Om dit goed te doen leg je de afspraken met leveranciers vast, onderhoud je contacten met leveranciers en houd jij documentatie van en over leveranciers up to date, zodat jij de leverancier ook kunt beoordelen op de geleverde prestaties. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het bewaken van orderbevestigingen en beoordelen van factuurafwijkingen, indien nodig onderneem jij actie om deze te corrigeren. 


Met jou verbeter mentaliteit en vernieuwde blik op supply chain draag jij bij aan het verbeteren van inkoopafdeling. Hierbij mag je rekenen op de steun van gemotiveerd inkoop team, bestaande uit 3 inkopers, 1 strategische inkopers, 1 kwaliteitsmedewerker en de supply chain manager. Wij zoeken echt iemand die verder wil groeien in zijn of haar rol van inkoper tot strategische inkoper.


Requirements

Wat breng je mee?

Jij bent een enthousiaste inkoper met een stevige persoonlijkheid die van aanpakken weet en met veel initiatief en zelfstandigheid voor resultaten zorgt.

Verder herken jij jezelf in het volgende:

 • Je hebt HBO werk- en –denkniveau;
 • Je bent in het bezit van NEVI 1 of bereid dit te gaan halen;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als werkvoorbereider of inkoper in een technische omgeving;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met Techniek en ervaring met het inkopen van technische materialen en diensten (dit mag ook zijn opgedaan tijdens een stage);
 • Jouw instelling kenmerkt zich als initiatiefrijk, nauwkeurig en oplossingsgericht;
 • Je staat bekend als aanpakker, je maakt zaken af;
 • Verbeteren van processen zit in jouw aard, je wordt er blij van om anderen te helpen;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels, Duits is mooi meegenomen;
 • Ervaring met ERP systeem Ridder IQ is een pre. 

Wat bieden wij?

 • Een goed salaris dat aansluit bij ervaring, opleiding en de aard van de te verrichten werkzaamheden;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstdelingsregeling, pensioenregeling, collectieve ziektekosten verzekering en reiskostenvergoeding;
 • Concrete doorgroei mogelijkheden binnen inkoop tot strategische inkoper;
 • 27 vakantiedagen en 4 ATV dagen;
 • Aandacht voor arbeidsomstandigheden en voldoende mogelijkheden om opleidingen te volgen (bijvoorbeeld NEVI);
 • Flexibele start en eindtijden;
 • Uitstekende werkomstandigheden zo hebben wij een eigen fitnessruimte in het bedrijfspand, waar medewerkers gratis gebruik van kunnen maken;
 • Er zijn jaarlijks verschillende bedrijfs- en teamuitjes, zoals een bedrijfsfeest, BBQ, familiedag, kerstborrel en nieuwjaar lunch.

Heb je interesse om onze collega te worden? Dan uitvangen wij vraag jouw CV en motivatie. Heb je vragen over de functie of wil je meer weten neem dan contact op met onze recruiter Danique Jacobsen via 06-46052339 of per mail danique.jacobsen@blueprintautomation.nl 


N.B. deze vacature staat niet open voor externe partijen.