HBO afstudeerstage Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Wiskunde, Industriële Automatisering

Job description

Over ons

BluePrint Automation (BPA) is een machinebouwer die verpakkingsmachines ontwerpt én maakt om flexibele zakken in dozen te doen voor de voedingsindustrie. Denk hierbij aan zakjes chips, snoep, friet, vaatwastabletten, kaas of ijsjes. Iedere klant heeft zo zijn of haar eigen wensen, daarom is geen één machine hetzelfde. BPA is een familiebedrijf waar zowel de klanten als de medewerkers centraal staan. Wij geloven dat getalenteerde en gemotiveerde mensen met de beste oplossingen komen voor onze klanten. Zij weten dit om te zetten in innovatieve machines die naadloos aansluiten bij de wensen van de klant. Een tevreden klant komt terug en samen gaan wij een partnership aan, wat zorgt voor continuïteit in het bedrijf. Door deze succesformule groeit BPA ieder jaar met 10%.


Op dit moment ontwerpen, assembleren én installeren wij 190 machines per jaar vanuit onze productielocatie in Woerden. Dit doen wij samen met

330 gepassioneerde medewerkers. Wij hebben een informele, dynamische en open cultuur, waarin er naast hard werken ook ruimte is voor ontspanning. Zo vieren wij, als het weer kan, 1x per 2 weken de verjaardagen van de collega's en jubilarissen en zijn er diversen personeelsfeesten per jaar.


Bekijk hier onze corporate video:


BPA is een machinebouwer die graag nog beter wil worden. Wij bieden wij uitdagende afstudeeropdrachten aan. Dit zijn actuele problemen, waarvan wij ook graag willen dat er oplossingen uitkomen die wij kunnen implementeren. 

We zoeken stagiairs met een brede mechatronisch blik. 

De machinebouw zit vol bewegende functies, meestal verzonnen door een mechanisch engineer, voorzien van wat elektronica en met PLC's als sluitstuk. Vaak een lineair proces met 3 disciplines: Mechanica, Elektro en Software. 

Maar ook zoeken wij studenten die zich graag bezig houden met: path planning, heuristiek, predictive maintenance en data science.


Stage opdrachtenOpdracht 1: Direct Drive Compactor

Direct drive icm met torque/kracht regeling wordt in safe robotics voor human machine interactie al langer gebruikt. Wij willen deze techniek

toepassen om delecaat en effectief het product aan te drukken om zo nog sneller te compacteren en minder product schade te veroorzaken. Door de direct drive is er potentieel veel meer controle over de aandruk kracht en kan het systeem veel beter reageren op tegendruk van het product. Daarnaast kunnen er dan kosten worden bespaart op materiaal.

Deze opdracht is geschikt voor hbo studenten mechtronica of industriele automatisering. Belangrijk is dat je Interesse hebt in regeltechniek, software en het leuk vind om test uitvoeren op een prototype.


Requirements

Functie-eisen:

 • Iemand met een praktische inslag; een sleutelaar met vieze handen heeft de voorkeur
 • Iemand die met gezonde nieuwsgierigheid en verwondering in het leven staat
 • Innovatief en creatief
 • Passioneel en energiek
 • Handen uit de mouwen, zelf doen
 • Resultaatgericht
 • Communicatief en samenwerkend
 • Bereid om te reizen en bij klanten te leren en te verbeteren

Wat kan BPA bieden:

 • Een goed stagevergoeding tussen de €600,- en €750,- bruto per maand;
 • Uitzicht op een baan als het van twee kanten goed bevalt; 
 • Goede begeleiding van collegiale lead engineers; 
 • Uitstekende werkomstandigheden: zo hebben wij een eigen sportschool in het bedrijfspand, waar medewerkers gratis kunnen fitnessen, is er een bar waar je op vrijdag de werkweek kunt afsluiten met een biertje en een bitterbal, een klimmuur, een pooltafel, dartbord en tafeltennis;
 • Naast hard werken is er ook voldoende ruimte voor feestje. Zo zijn er er jaarlijks verschillende bedrijfs- en teamuitjes, zoals een bedrijfsfeest, sportdag, familiedag, kerstborrel en nieuwjaarslunch waar ook de stagiairs van harte welkom zijn; 
 • Bij ons krijg je niet alleen leuke collega's, maar wij beloven dat een deel daarvan ook vrienden worden voor het leven. 

Ben jij geïnteresseerd in een stage bij BPA? Verras ons met een CV/ video, email etc. via danique.jacobsen@blueprintautomation.nl of bel onze Recruiter Danique op 06-46052339.