Electrical / Hardware Engineer

Job description

Ben jij geïnteresseerd in Industriële automatisering en Robotica én ben jij een E-Plan specialist? Dan is de functie Electrical Engineer iets voor jou!

Over ons

BluePrint Automation (BPA) is een producent van uiterst geavanceerde, geautomatiseerde verpakkingslijnen voor het verpakken van flexibele zakken in dozen, trays of kratten voor A-merken in de voedingsindustrie. Per jaar ontwerpen, assembleren én installeren wij 170 machines vanuit onze productielocatie in Woerden. 

Met duizenden succesvolle installaties in meer dan 30 landen zijn BPA verpakkingsoplossingen wereldwijd bekend vanwege hun snelle omsteltijden, flexibiliteit en eenvoudige bediening. 


In de vestiging in Woerden werken momenteel 300 gepassioneerde medewerkers. Wij hebben een informele, dynamische en open cultuur, waarin naast hard werken ook ruimte is voor ontspanning. Zo vieren wij 1x per week de verjaardagen van de collega's en jubilarissen en zijn er diversen personeelsfeesten per jaar.

Bekijk onze corporate video voor een sfeerimpressie.


Wat ga jij doen?

Als Electrical Engineer bereken en teken jij de elektrische schema’s voor klant specifieke verpakkingsmachines en transportsystemen in samenspraak met de mechanische- en software engineers. Hierbij pas je moderne ontwerp en besturingstechnieken toe. Het ontwerp wordt gemaakt in Eplan P8. Bij het maken van het ontwerp houdt je rekeningen met sensoren, motoren, veiligheidssystemen, relais schakelingen, PLC's en componenten keuze. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor opstellen van een risico analyse en het maken vermogens-, veiligheids- en temperatuur berekeningen. Binnen het projectteam ben jij technisch verantwoordelijk voor de hardware oplossing. Ook begeleid je projecten in de assemblage en voer jij serviceopdrachten uit en maakt aanpassingen aan bestaande machines. 


Het betreft een vrije en zelfstandige rol, waarin volop ruimte is voor eigen initiatief. Bovendien vind jij het leuk te zoeken naar verbeteringen en het ontwikkelen van nieuwe technologieën op het gebied van productiemethode, prijs/kwaliteitsverhouding en hardware innovatie.


De afdeling Engineeringsafdeling bestaat uit 40 Mechanical Engineers, 35 Software Engineers, 9 Electro Engineers, 10 Test Engineers en 3 Documentalisten. Je rapporteert aan de manager Electrical Engineering. Wij zijn zowel opzoek naar vast als ZZP. 


Benieuwd naar onze machines? Klik dan hier 

Requirements

Wat breng jij mee?

 • Je hebt minimaal een HBO- opleiding Elektrotechniek of gelijkwaardig met enkele jaren ervaring in de machinebouw 
 • Je hebt ervaring met e-CAD systemen (E-Plan)
 • Je bent zelfstandig, praktisch en flexibel ingesteld 
 • Uitstekende spreekvaardigheid in de Engelse taal. Duits en Frans is een pre. 

Wat bieden wij?

 • Een goed salaris dat aansluit bij ervaring, opleiding en de aard van de te verrichten werkzaamheden;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstdelingsregeling, pensioenregeling en een onkostenvergoeding voor zakenreizen;
 • Concrete doorgroei mogelijkheden binnen Engineering; 
 • 27 vakantiedagen en 4 ATV dagen;
 • Aandacht voor arbeidsomstandigheden;
 • Flexibele start en eindtijden;
 • Uitstekende werkomstandigheden zo hebben wij een eigen fitnessruimte in het bedrijfspand, waar medewerkers gratis gebruik van kunnen maken; 
 • Er zijn jaarlijks verschillende bedrijfs- en teamuitjes, zoals een bedrijfsfeest, sportdag, familiedag, kerstborrel en nieuwjaar lunch.