Coordinator Remote Support

Job description

Over ons

BluePrint Automation (BPA) is een machinebouwer die verpakkingsmachines ontwerpt én maakt om flexibele zakken in dozen te doen voor de voedingsindustrie. Denk hierbij aan zakjes chips, snoep, friet, vaatwastabletten, kaas of ijsjes. Iedere klant heeft zo zijn of haar eigen wensen, daarom is geen één machine hetzelfde. BPA is een familiebedrijf waar zowel de klanten als de medewerkers centraal staan. Wij geloven dat getalenteerde en gemotiveerde mensen met de beste oplossingen komen voor onze klanten. Zij weten dit om te zetten in innovatieve machines die naadloos aansluiten bij de wensen van de klant. Een tevreden klant komt terug en samen gaan wij een partnership aan, wat zorgt voor continuïteit in het bedrijf. Door deze succesformule groeit BPA ieder jaar met 10%.


Op dit moment ontwerpen, assembleren én installeren wij 190 machines per jaar vanuit onze productielocatie in Woerden. Dit doen wij samen met

330 gepassioneerde medewerkers. Wij hebben een informele, dynamische en open cultuur, waarin er naast hard werken ook ruimte is voor ontspanning. Zo vieren wij, als het weer kan, 1x per week de verjaardagen van de collega's en jubilarissen en zijn er diversen personeelsfeesten per jaar.


Bekijk hier onze corporate video:


Goed om te weten: Onze engineering is verdeeld in mechatronische teams per machinetype. Dit noemen wij een productgroep. In totaal zijn er 4 productgroepen: Delta, Pick & Place, Gravity en Cartoning. De besturingsplatformen per productgroep verschillen. 

Wat ga jij doen?

Als Coördinator Remote Support ben je de brug tussen de afdelingen service, software en innovatie. Jij coördineert de storingen op het terrein van 2e lijns besturingssoftware en hardware vragen. Je bent de tweedelijns vraagbaak van onze ervaren service engineers die op locatie staan bij een internationale klant. Je bewaart het overzicht van lopende issues. Je onderzoekt en analyseert complexere problemen en waar nodig schakel je een specialist van de productgroep in én zorg je voor de juiste prioriteit. In het geval van terugkerende problemen ga je opzoek naar de root-cause en samen met de productgroep opzoek naar een passende oplossing. Allemaal gericht om structurele problemen te voorkomen en de feedback uit het  veld te verwerken in bestaande machineontwerpen. 


Daarnaast speel je een actieve rol in het vast leggen van kennis en troubleshoot-procedures. Hiermee minimaliseer je terugkerende problemen en worden storingen sneller opgelost, je verbetert hiermee het proces en het product. 


Ook speel je een rol in de uitvoering betreft nieuwe innovaties op het gebied van remote control. Jij werkt samen met de afdeling Innovatie en het onderhoudsteam. Binnen de innovatie afdeling zijn wij bezig met allerlei onderzoeken en oplossingen op het gebied van predictive maintenance en remote control. Deze innovaties moeten handen en voeten krijgen bij ons klanten. Allemaal gericht om storingen en stilstand van de machines te voorkomen. 


Je doet dit niet alleen maar samen met twee andere Support Engineers en 3 mechanische engineers binnen de service afdeling. Je krijgt veel vrijheid om de rol naar eigen inzicht in te delen en processen te verbeteren. 


Ben jij benieuwd naar onze systeemoplossingen? Bekijk dan filmpjes van de machines op onze youtube pagina

Requirements

Wie ben jij?

 • Je bent in het bezit van een HBO diploma richting Industriële Automatisering (of gelijkwaardig) of kunt aantonen dat jij over HBO werk- en denkniveau beschikt en ervaring hebt met software voor industriële automatisering.
 • Je interesse gaat uit naar het oplossen van complexe automatisering puzzels.
 • Je hebt kennis van besturingssystemen (Bosch Rexroth, Keba, Sigmatek, Siemens, Allen Bradley) of je bent bereid dit in korte tijd middels trainingen jezelf eigen te maken.
 • Je hebt kennis van motion en robot control.
 • Je bent zelfstandig van aard, praktisch en flexibel ingesteld.
 • Je bent in staat om taken te delegeren en kunt op constructieve wijze feedback geven.
 • Je hebt ervaring in de machinebouw, bent bekend met mechanische en elektrische systemen en kan deze materie voldoende abstract benaderen
 • Je bent stressbestendig.
 • Je hebt kennis van de Engelse en Duitse taal.
 • Ervaring met machine-vision-systemen is een pre.

Wat bieden wij?

 • Een jaar contract en bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een uitdagende functie binnen een dynamische, informele en winstgevende organisatie.
 • Een goed salaris dat aansluit bij ervaring, opleiding en de aard van de te verrichten werkzaamheden (€3.800,- tot €5.300,- bruto per maand op basis van 40 uur). Ga je naar een klant? Dan krijg je ook buitenland vergoeding van +/- €90,- bruto per dag;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstdelingsregeling, pensioenregeling en een onkostenvergoeding voor zakenreizen.
 • 27 vakantiedagen en 4 ATV dagen, met de optie om er 9 bij te kopen.
 • Mogelijkheden om door te groeien.
 • Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk, er zijn verschillende technische inhoudelijke, taal-, soft skil of veiligheidstrainingen die jaarlijks worden gegeven.
 • Uitstekende werkomstandigheden; zo hebben wij een eigen sportschool in het bedrijfspand, waar medewerkers gratis kunnen fitnessen.
 • Er zijn jaarlijks verschillende bedrijfs- en teamuitjes, zoals een bedrijfsfeest, sportdag, familiedag, kerstborrel en nieuwjaarslunch.

Wil je meer weten of heb je interesse? Stuur dan jouw motivatie en CV of neem contact op met onze Recruiter: Danique Jacobsen via danique.jacobsen@blueprintautomation.nl